I intervjuet sa Strauss-Kahn at hans mye omtalte møte med en stuepike i New York i mai var «upassende» og «umoralsk» og noe han for alltid ville angre på. Men samtidig nektet han for å ha forsøkt å voldta stuepiken.Fjernsynsintervjuet hadde opptil 13,5 millioner seere i Frankrike og var Strauss-Kahns første siden han vendte hjem til Paris etter at voldtektssiktelsen mot ham ble frafalt i New York. Men Strauss-Kahn overbeviste ikke fransk presse.«Alt virket forberedt, innøvd, lært utenat, som om det var tatt opp på forhånd», skrev avisa Libération mandag.«En underlig form for mea culpa», kommenterte Le Parisien.En parisier som uttalte seg til nyhetsbyrået Reuters, mente Strauss-Kahn framsto som uærlig.- Det virket gjennomtenkt og en smule hyklersk, sa han.Også politiske motstandere kritiserte Strauss-Kahn, som før pågripelsen i mai var favoritt til å bli Sosialistenes presidentkandidat. I søndagens intervju sa Strauss-Kahn at det ikke lenger var aktuelt å stille i presidentvalget.Enkelte kommentatorer ga likevel uttrykk for sympati med Strauss-Kahn, som «mistet alt» på grunn av affæren i New York. (©NTB)