Frankrike vil overføre midler til Libya

Myndighetene i Frankrike vil frigi frossede libyske midler tilsvarende 1,5 milliarder euro. Meningen er at pengene skal brukes i gjenoppbyggingen av landet.

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy Pool
Politikk

Tidligere denne uken ba franske myndigheter FNs sanksjonskomité om tillatelse til å frigi midlene, som befinner seg i franske banker.Utenriksminister Alain Juppé sa i et radiointervju torsdag at regjeringen har fått klarsignal til å fjerne restriksjonene rundt de libyske verdiene. Ministeren understreket behovet for å hjelpe opprørerne som nå er i ferd med å overta makten i landet.- Vi må hjelpe Det nasjonale overgangsrådet fordi landet ligger i ruiner, den humanitære situasjonen er vanskelig og det er mangel på vann, elektrisitet og drivstoff, sa Juppé.

Nyheter
Næringsliv