Frykter nye oversvømmelser neste uke

De våteste områdene i landet vil trolig spares for den verste nedbøren i dagene framover. Men vannet flyter og magasinene er fulle, så litt regn kan raskt skape nye oversvømmelser.

Foto: Scanpix
Politikk

En lang rekke veier i Østfold, Buskerud, Hedmark, Vestfold og Akershus var fortsatt stengt onsdag kveld som følge av de store nedbørsmengdene den siste tiden. I Østfold melder Vegvesenet om de verste oversvømmelsene på ti år. Men skal vi tro meteorologene, vil områdene som har vært hardest rammet av store nedbørsmengder bli spart de neste tre til fire dagene.- Nå trekker vi pusten og får vannet unna, så venter vi og forbereder oss på å gi rom for mer vann senere, sier vakthavende hydrolog Thomas Skaugen ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.Den største flomfaren er nemlig over for denne gang.- Men det er veldig vått, og alle magasiner er veldig fulle, så det er ikke veldig mye å gå på. Det skal ikke mye nedbør til før det kan skape problemer igjen, advarer Skaugen.Verste på ti årBilister i Østfold var onsdag hardest rammet av vannmassene.- Jeg kan ikke huske at det har vært så ille som dette de siste ti årene. Vi har til og med måttet stenge E18 ved Mysen. Det er spesielt. Vi følger situasjonen fortløpende og setter opp omkjøringsskilter så raskt det lar seg gjøre, sier byggeleder Yngvar Arvesen i Statens vegvesen til NTB.Veivesenet i Østfold har opprettet et kriseteam som befinner seg i Moss.- Vannstanden er fortsatt stigende i de største elvene og bekkene. Vi prøver å oppdatere entreprenørene våre om situasjonen. Vi må nok påregne en del reparasjoner og kostnader etter dette, sier han.Det er vann i kjørebanen og dermed redusert fremkommelighet på flere andre strekninger i Østfold. Trafikantene oppfordres til å senke farten og være ekstra oppmerksomme.

Nyheter
Næringsliv