- Odd, er du over loven?- Det ser ut som du vil at jeg skal i fengsel, svarte Nerdrum.I karakteristisk lang svart kjortel og grå hårmanke ankom Nerdrum opptaket til programmet Skavlan med en av sine sønner ved sin side- Det er norsk presse jeg ikke lar meg intervjue av. Nå er jeg i Sverige. Hadde jeg stemt på Arbeiderpartiet, hadde jeg ikke vært i trøbbel, sa han.Nerdrum forfektet at et skapende menneske ikke skal være politisk.- Enten det gjelder fartsgrenser eller hvor du har lov til å røyke. Det overlater jeg til politikerne. Jeg må se verden i en større flukt. Det skal minne om en ørns flukt over landet. Jeg skulle ønske jeg var det for da slapp jeg å gå i fengsel, sa han.Fredrik Skavlan fikk Nerdrum i tale etter at maleren trakk seg tilbake fra norsk offentlighet i 2002.I august i år ble han dømt til to års ubetinget fengsel av Oslo tingrett for å ha unnlatt å oppgi 10,4 millioner kroner i inntekter for kunstsalg. Han har anket dommen.1. oktober åpner Odd Nerdrum-utstillingen «Skatt og misshandlade djur» i Edsvik Konsthall i Stockholm. (©NTB)