Følgende leder, skrevet av Finansavisens redaktør Trygve Hegnar, stod på trykk i Finansavisen fredag 23. september.
Sexloven, loven som forbyrStortingsrepresentant Bård HoksrudRosen for avsløringen avSå vellykket var dette,
nordmenn å kjøpe seksuelle tjenester i Norge og i utlandet, er ikke en god lov. Både Høyre og FrP stemte imot loven da den ble vedtatt i Stortinget i 2008, og statsminister Jens Stoltenberg og Ap var også imot lovforslaget i lang tid.Vi, for vår del, mener loven er ulogisk når den ikke også gjør sexsalg ulovlig.Men loven er der, og den må da etterleves. fra Fremskrittspartiet har ikke tatt loven alvorlig, og etter et besøk på baren «Brilliant Gentlemens Club» i Latvias hovedstad Riga, havnet han i sengen med den prostituerte Nicole, noe Nicole fikk 1.600 kroner for.Sannsynligvis ender saken med at Hoksrud, som har kone og to barn, får et forelegg på 25.000 kroner.Pressen har vært raskt ute og minnet om FrPs tidligere ordførerkandidat i Stavanger som i vår ble tatt for hemmelig å ha filmet unge gutter i sitt eget badekar, og ordføreren i Os, Terje Søviknes, som for 11 år siden hadde sex med en ung partifelle på FrPs landsmøte.Vi vet ikke om medlemmer av FrP har et annet sexliv enn gjennomsnittet av befolkningen og gjennomsnittspolitikeren (vi tviler), men de virker ikke veldig smarte.En ny sexskandale var vel det siste FrP trengte nå, etter katastrofevalget.Det positive er at Høyre, som på en ny meningsmåling etter kommunevalget er kommet opp i 31,3 prosent, etter Hoksrud-avsløringen trolig passerer Ap som landets største parti. sexlivet i Riga, er det TV 2 som får. Fjernsynskanalen som avslørte sexkjøpet og lovbruddet, hadde fått et tips om at Bård Hoksrud i Riga ville kjøpe seksuelle tjenester. TV 2 kunne da ligge i buksene og filme med skjult kamera, og Nicole kunne dagen etter Hoksruds forbrytelse innrømme sin deltagelse og betalingen hun fikk.At TV 2 fikk et slikt tips er pikant i seg selv, for det tyder på at det ikke var første gangen Bård Hoksrud var i Riga, for å si det forsiktig.Og når TV 2 får et slikt tips, setter de alle ressurser inn for å avsløre synderen. Som et helt etterretningsteam, følger de etter på flyet, filmer i baren i Riga, skygger Hoksrud inn til Nicole og får Nicoles tilståelse dagen etter.Dette er stor journalistikk, og sjefredaktøren Alf Hildrum skryter av sine folk som gjennomførte denne krevende operasjonen. at TV 2 trolig vil sende overvåkningsteam til Bangkok, Las Palmas, London, Frankfurt, København og Stockholm for å finne andre nordmenn som bryter loven.Med skjult kamera skal dette gå greit, og nye journalistiske triumfer kan feires i TV-lokalene i Bergen og Oslo.En egen sex- og spaningsgruppe bør etableres før OL i London neste sommer, for der vil det være mange norske politikere og kjendiser, og det er ikke sikkert alt de gjør er gratis.Operasjon Nicole er i gang, og trolig betyr det slutten på prostitusjon i Norge og utlandet.Vi har mye å takke TV 2 og Alf Hildrum for, og i pressekretser vil man applaudere slutten for anonymisering av forbrytere.