- Det er ennå ikke snakk om forhandlinger i ordets rette forstand, snarere en sondering for å se hva vi eventuelt kan få til sammen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland til NTB.Høyres forhandlingsutvalg møttes mandag morgen for å vurdere den situasjonen som oppsto da Frps gruppeleder Carl I. Hagen på partiets vegne nektet å delta i finansieringen av det nye Munch-museet i Bjørvika.De fire borgerlige partiene har flertall i bystyret, og alle understreker at målet er å skaffe hovedstaden et styringsdyktig borgerlig byråd. Dette innebærer at en rent Høyre-byråd, eller et byråd bestående av Høyre og Venstre/KrF, vil trenge Frps støtte for å få gjennom budsjettet.Mer usikkert er Lambda-prosjektets framtid, ettersom det krever støtte fra Frp, noe Hagen ikke kunne gi mandag.Bystyret konstituerer seg først 26. oktober, så det er ennå god tid for Røsland og Høyre til å forhandle med sentrumspartiene. (©NTB)