Lysbakken vil bli SV-leder

Nestleder Audun Lysbakken (33) bekrefter at han stiller som kandidat til ledervervet i SV. Dermed ligger det an til maktkamp mellom tre utfordrere.

SV-nestleder Bård Vegar Solhjell (f.v.), partileder Kristin Halvorsen og nestleder Audun Lysbakken Aas, Erlend
Politikk
Spekulasjonene om navn har svirret etter at SV-leder Kristin Halvorsen kunngjorde at hun trekker seg. Kunngjøringen kom som følge av det elendige valgresultatet på 4,3 prosent.SV finanspolitiske talsmann Heikki Holmås (39) har for lengst meldt sin interesse for å overta etter Halvorsen som formelt trekker seg på et ekstraordinært landsmøte til våren. Hun vil da ha vært SV-leder i 18 år. Halvorsen fortsetter som kunnskapsminister.Den andre nestlederen i SV, Bård Vegar Solhjell (39), har også meldt seg på i konkurransen om å bli partileder.