Norsk detaljhandel eksklusive motorvogner og salg på bensinstasjoner steg sesongjustert med 1,3 prosent fra juli til august,, mens analytikere hadde spådd en økning på 0,6 prosent.- Det var mye bedre tall enn ventet. Etter en periode med ganske svak utvikling i forbruket, ser vi at det tar seg opp i august, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til Reuters.- Noe er nok gjeninnhenting etter svake juli-tall og noe kan være et uttrykk for at forbruket er på vei opp etter at høye strømpriser har lagt et demper på forbruket, sier han.Aamdal tror ikke dette vil ha noen direkte innvirkning på rentebanen til Norges Bank, men mener det kan tyde på at forbruksbildet ikke er så svakt som man kunne frykte.- Nå har jo Norges Bank lagt til grunn at forbruket skulle bli sterkere i høst, men de må nok nedjustere anslaget for året likevel, fordi oppgangen kommer så sent. Samlet sett er det ikke sterk forbruksvekst, og detaljhandelen svinger mye fra måned til måned, så det er for tidlig å si om dette er noe permanent, sier seniorøkonomen.