Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier til TV2 at Norge kan komme til å be Verdens Handelsorganisasjon (WTO) om hjelp til å sørge for at lakseeksporten til Kina normaliseres.Marine Harvest er blant eksportørene som hevder at fjorårets fredspris til Liu Xiaobo har resultert i strengere kontroll av norsk laksesalg til Kina sammenlignet med laks fra andre land. Kontrollen tar så lang tid at fisken blir ødelagt slik at den ikke kan spises.Både Norge og Kina er medlemmer av WTO.- Det er klare regler for at handelen skal løpe greit. Jeg kan ikke stå her og si at det er politiske grunner til det, men jeg merker meg at næringen gjør en veldig klar referanse til at det ble vanskeligere etter fredsprisen. Og det kan vi ikke utelukke, sier han.Norsk lakseeksport til Kina har falt med 60 prosent etter fredspristildelingen.