Til sammen fire av Chiles 15 regioner, inkludert hovedstaden med 6 millioner innbyggere, ble etterlatt i stummende mørke da lyset gikk klokka 2030 lokal tid.Det er ikke meldt om skader, men undergrunnsbanen i Santiago stanset, mobiltelefonnettet var nede, og en konsert med den puertoricanske popstjernen Ricky Martin måtte avlyses.Også havnebyen Valparaíso og badebyen Viña del Mar ble rammet. Til sammen 10 av Chiles 16 millioner innbyggere ble berørt og måtte famle rundt i mørket.Flere gruver i de midtre delene av Chile, blant annet Angoamericans Los Bronces-gruve og den store El Teniente-gruva til statseide Codelco, ble også lammet av strømbruddet. Ved hjelp av generatorer kunne driften snart startes opp igjen.Vitner i det nordlige Chile meldte at det var strøm i de store gruveområdene der.Enkelte områder av Santiago fikk strømmen tilbake etter rundt to timer, og etter tre timer var strømmen tilbake de fleste steder, ifølge energiminister Rodrigo Alvarez.- Vi har fått igjen strømmen i de fleste steder i landet, sa han.Det er ikke klart hva årsaken til strømbruddet var, men Chiles lysnett har vært ustabilt siden det store jordskjelvet i fjor, og president Sebastián Piñera er blitt kritisert for ikke å ha investert tilstrekkelig i landets infrastruktur.Ifølge myndighetene er det ingen tegn til at det var sabotasje.Sist det var et lignende stort strømbrudd i Chile, var i mars 2010 i forbindelse med jordskjelvet. Da ble 80 prosent av befolkningen uten lys. (©NTB)