Regnet høljer ned over New Orleans

Stormen Lee har ført til store nedbørsmengder og oversvømte gater i New Orleans, men dikene som omgir byen, ser ut til å holde.

Foto: Scanpix/AP
Politikk

Siden uværet vokste til en tropisk storm i forrige uke, har det falt over 30 cm regn over byen i delstaten Louisiana.Det er kommet noen meldinger om oversvømte gater, og ordfører Mitch Landrieu har bedt folk følge nøye med på hvordan situasjonen utvikler seg. Men så langt ser det ut til at dikene holder og at byen ikke risikerer en ny katastrofe av samme omfang som da orkanen Katrina herjet i 2005.En av årsakene er at vinden denne gangen ikke er kraftig nok til å forårsake en massiv stormflo.- I øyeblikket blir egentlig ikke dikene testet, siden stormfloen ikke kommer inn i systemet, sier oberst Edward Fleming i den amerikanske hærens ingeniørkorps.Halve New Orleans ligger under havnivå og beskyttes av et omfattende system av diker, pumper og damluker.Søndag lå stormens senter omtrent 18 mil nordvest for byen. Vinden ventes å avta, men i enkelte områder i Louisiana kan det falle så mye som en halv meter nedbør de neste dagene.

Nyheter
Næringsliv