Det viser seg nå at selv etter to år med innstramming, kommer regjeringen ikke til å nå sine mål. Resesjonen vil fortsette, sier professor Savvas Robolis ved universitetet i Aten til NTB.Samme dag som nasjonalforsamlingen skulle stemme over nye sparetiltak, presenterte han en årlig rapport om den greske økonomien og arbeidsmarkedet.- Den offisielle arbeidsledigheten vil bli på 21 prosent neste år, men den reelle vil komme opp i 26 prosent, sier Robolis, som også er forskningssjef for den største fagforeningen GSSE/ADEDY, som står bak rapporten.Arbeidsledigheten i Hellas ligger i dag på rundt 16 prosent.Regjeringen må derfor gjøre mer for å skape vekst og nye arbeidsplasser, ifølge Robolis. Han peker på at det allerede er et stort problem at velkvalifiserte og nyutdannede reiser ut av landet for å skaffe seg jobb. Og han sier såkalt «brain drain» ut av Hellas kommer til å øke i tiden fremover.