Fram til august var det blitt anmeldt 39 overfallsvoldtekter i hovedstaden, men svært få saker blir oppklart. Mandag hevdet seksjonstillitsvalgt ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt at det nærmest var fritt fram for overgripere på grunn av ressursmangelen i politiet.- Det er helt uakseptabelt. Slike overfallsvoldtekter utgjør en livslang krenkelse. Du blir ikke drept, men det er jammen ikke langt unna, sier Fabian Stang til Dagbladet.Han ber justisminister Knut Storberget (Ap) få på plass flere ressurser til Oslo-politiet. Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet sier de ser alvorlig på tillitsvalgtes beskrivelse av hverdagen på jobb.- Hvis dette er virkeligheten, oppfatter jeg det som alvorlig og en lite ønsket effekt av situasjonen Oslo politidistrikt er i etter 22. juli, sier Pedersen.Han sier imidlertid at man må regne med at det vil merkes på andre prioriteringer at terrorangrepene tar mye ressurser. Han påpeker at alvorlig kriminalitet uansett skal etterforskes. (©NTB)