Finansminister Kudrin sa søndag at han ikke vil sitte i en kommende regjering under Medvedev, dersom Medvedev bytter plass med Vladimir Putin og blir statsminister.- Slike uttalelser virker upassende og kan på ingen måte forsvares. Ingen har avskaffet disiplin og underordning, skal Medvedev ha sagt på et møte med Kudrin mandag.- Hvis du er uenig i presidentens politikk, som utføres av regjeringen, har du bare én valgmulighet - å trekke deg, var president Medvedevs beskjed til Kudrin, ifølge russiske nyhetsbyråer.- Du må bestemme deg raskt for hva du vil gjøre og gi meg et svar i dag, fortsatte presidenten.
SISTE: Kudrin gikk av som finansminister noen timer senere, i følge Reuters.
Kudrin, som har sagt seg uenig i Medvedevs økonomiske politikk, har vært Russlands finansminister i 11 år. Han får en stor del av æren for at landets økonomi har holdt seg stabil og klarte seg gjennom den globale finanskrisen i 2008.Medvedev har bestemt seg for å trekke seg etter én presidentperiode og foreslår Putin som presidentkandidat ved valget neste år. Putin vil på sin side foreslå Medvedev som Russlands neste statsminister. (©NTB)