Vågå-ordfører bekrefter overgrepssiktelse

For å unngå spekulasjoner har Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) valgt å bekrefte at det er han som er siktet for overgrep mot en mindreårig jente. Ordføreren står fast på at han stiller seg uforstående til anklagene.

Foto: Scanpix
Politikk
Rådmann Tor Arne Gangsø i Vågå kommune i Oppland sendte tirsdag ut en pressemelding der det bekreftes at Øygard er siktet.Meldingen sendes ut etter et møte mellom den siktede ordførerens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, og rådmannen i Vågå, Tor Arne Gangsø.Det er ulike forhold som gjør at avgjørelsen er tatt, forteller ordførerens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen.- Blant annet vil han unngå spekulasjoner, og han står fram for å bekrefte det mange allerede vet. Han mener også at han er uskyldig og at det derfor er greit å stå fram, sier forsvareren til NTB.Ordføreren ønsket også å vente med å stå fram av hensyn til jenta, ifølge Larsen, men han mener dette ikke spiller så stor rolle nå som saken er allment kjent.Rune Øygard regner med at saken ender med at det ikke blir tatt ut tiltale, legger forsvareren til.Den 15 år gamle jentas familie anmeldte saken sist søndag. Ordføreren ble pågrepet dagen etter, men løslatt etter avhør. Politiet mener det dreier seg om mer enn én hendelse, og at saken skal ha startet i 2009.