Klassekampen har snakket med tolv fylkesledere i Ap, og samtlige hilser et samarbeid med KrF velkommen.- De beste løsningene ligger i skjæringspunktene mellom Ap og sentrum. Jeg har stor sans for å samarbeide med KrF, sier Sverre Myrli som er fylkesleder i Akershus.Tore Sandvik i Sør-Trøndelag er enig, og det samme er Nils P. Støyva som er fylkesleder i Sogn og Fjordane.- Mitt utgangspunkt er at de skal med i det rødgrønne samarbeidet, sier Støyva.- Om det rød-grønne samarbeidet ikke oppnår flertall i 2013, er jeg veldig åpen for et samarbeid med KrF. Vi har mye til felles, og jeg er sikker på at det ville bli et godt samarbeid, enten i regjering eller i Stortinget, sier Aps fylkesleder i Rogaland, Frode Berge.Ingalill Olsen i Finmark er heller ikke fremmed for et samarbeid med KrF.- Vi er enige om en del spørsmål, og jeg ville ikke synes det var unaturlig med et samarbeid, sier hun.Ingen av de tolv fylkeslederne Klassekampen har snakket ved vil imidlertid velge KrF framfor SV, dersom de to partiene nekter å sitte i regjering sammen.