EU enig om å styrke bankene

EU-landene er enige om en rekapitalisering av europeiske banker for at de skal stå bedre rustet mot gjeldskrisen. Men fortsatt gjenstår avgjørende detaljer i planen.

Angela Merkel og Nicolas Sarkozy. Foto: AP
Politikk

EU-lederne ble på toppmøtet onsdag enige om at bankenes egenkapital må styrkes til 9 prosent.Men ifølge Storbritannias statsminister David Cameron vil bankplanen bare bli realisert når lederne i eurosonen blir enige om en «full pakke» for å beskytte euroen.Prinsippavtalen er ennå ikke helt i havn fordi den blant annet henger sammen med striden om hvor stort tap private eiere av gresk gjeld skal ta.- Man må vite må vite hvor stor nedskrivningen av den greske gjelden blir før man kan avgjøre behovet for rekapitalisering. Alt dette henger sammen, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.EU ønsker at bankene skal ta et tap på rundt 50 prosent, men dragkampen pågår fortsatt.Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy skulle onsdag kveld selv forhandle personlig med bankene, sier en høytstående kilde til AFP.

Nyheter
Næringsliv