Politimester bøtelegges etter takbrann

Politimesteren i Søndre Buskerud får 10.000 i bot for å ha startet en takbrann under 200-årsmarkeringen for Drammen by.

Politimester Christine Fossen i Drammen. Foto: Scanpix
Politikk

Politimester Christine Fossen skjøt opp en nødrakett 18. juni i forbindelse med feiringen av Drammens 200-årsjubileum. Raketten startet en takbrann i et bolighus. Nå bøtelegges hun med 10.000 kroner, skriver Aftenposten.Politimesteren tar avgjørelsen om forelegget til etterretning. Hun har ikke avgjort om hun vil anke forelegget.- Som politimester tar jeg ansvar for det som har skjedd. Dette var en trist hendelse, og i ettertid skulle jeg selvsagt ønske at jeg ikke hadde skutt opp nødblusset. Jeg er glad ingen kom til skade, og jeg beklager de problemene det har forårsaket for dem som ble rammet, sier Fossen i en pressemelding.Selv om leietakere i huset måtte finne seg et nytt sted å bo, tok de det med godt humør.- Vi ler av det, vi kan jo ikke gjøre noe annet. Vi er ikke sure i det hele tatt, sa Kennet Torgersen (21), som er den ene av de to som bodde i huset, til Drammens Tidende.Siden politimestre er utnevnt av Kongen i statsråd var saken også til vurdering der og hos Spesialenheten for politisaker, som har sendt sin innstilling til Riksadvokaten. Alle instansene kom fram til at et forelegg for uvøren omgang med ild er tilstrekkelig. (©NTB)

Nyheter
Politikk