USA: Svakere boligtall enn ventet

Den amerikanske Case-Shiller-indeksen falt mer enn analytikerne hadde spådd i august.

Foto: Scanpix
Politikk

Ferske tall viser at den amerikanske Case-Shiller-boligprisindeksen (S&P/Case-Shiller Home Price Indices) falt 3,80 prosent på årsbasis i august.Analytikerne hadde på forhånd ventet et fall på 3,50 prosent.På månedsbasis løftet indeksen seg noe - fra reviderte 142,62 i juli til 142,84 i august. I løpet av perioden løftet prisene seg i halvparten av byene.Indeksen er basert på boligprisene i 20 storbyområder i USA.Det siste året Det siste året har prisene falt i 18 av de 20 byene. Detroit har steget mest med en oppgang på 2,7 prosent, mens prisene i Washington er løftet 0,3 prosent.I Minneapolis har det vært en nedgang på 8,5 prosent det siste året, fulgt av Phoenix (-7,7 prosent), Portland (-7,6 prosent), Atlanta (-6,3 prosent) og Seattle (-6,1 prosent).- Det er noen svakheter i de månedlige tallene, ettersom prisene falt i ti av byene fra juli til august. Og selv om indeksen forbedres, er prisutviklingen i 18 av byene fremdeles negative på årsbasis. Nasjonalt er boligprisene fremdeles lavere enn hva de var for ett år siden, sier David M. Blitzer, styreformann i Index Committee ved Standard & Poor's, i en kommentar.Her er hele rapporten.

Nyheter
Næringsliv