- Frp er kvitt en løs kanon

Striden rundt Carl I. Hagen avdekker et politisk veivalg der Frp fram mot 2013 vil sky populismen og dyrke ansvarligheten, mener forfatteren av "Kong Carl".

Publisert 18. nov. 2011 kl. 06.23
Oppdatert 18. nov. 2011 klokken 06.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Carl I Hagen - Foto: Finansavisen

Hagen-biograf Jan Arild Snoen har tidligere vært medlem i Fremskrittspartiet og er forfatter av Hagen-biografien «Kong Carl».- Carl I. Hagens avgang gjør det mye lettere for Siv Jensen å kontrollere den politiske profilen og budskapet til Frp. Selv om dette først og fremst er et personoppgjør, ligger det politikk her, sier Snoen til Klassekampen.Bak det knallharde personoppgjøret, sviket, tårene og bitterheten rommer striden mellom Hagen og Jensen et politisk veivalg. Snoen sier dette handler seg om en langsom dreining bort fra den populistiske Hagen-tradisjonen. Isteden skal bildet av et liberalistisk, ansvarlig og kompromissvillig parti dyrkes fram.Og med Carl I. Hagen ute av bildet, er det én «løs kanon» mindre for partiledelsen å forholde seg til. Men prosjektet vil trolig føre til at enda flere «kanoner» kastes over bord, sier han.- Siv Jensen vil fjerne de løse kanonene som truer med å undergrave partiledelsens prosjekt. Prosjektet går ut på å framstå som ansvarlig og samarbeidsorientert, for slik å sikre seg regjeringsmakt i 2013. Med Hagens avgang har hun én kanon mindre, sier Snoen og viser til at Frp-eren Per-Willy Amundsen som han kaller «litt ustyrlig», tidligere i høst ble fratatt posten som innvandringspolitisk talsmann. (©NTB)