Spania-valget ga ingen lindring på børsene

Gjeldskrisen i eurosonen og bekymring for USAs statsfinanser bidro til at europeiske aksjekurser falt mandag.

Publisert 21. nov. 2011 kl. 13.50
Oppdatert 21. nov. 2011 klokken 13.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Spania Foto:Scanpix Kallestad, Gorm

At de konservative overtar makten i Spania, bidro ikke til optimisme. Både i Frankfurt, London og Paris hadde de viktigste indeksene falt med over 2 prosent ved lunsjtider.Samtidig steg renten på spanske statsobligasjoner, noe som er et tegn på at landets långivere har mindre tillit til at landet vil greie å betjene gjelden. Renten på obligasjoner med ti års tilbakebetalingstid hadde etter noen timer steget til 6,5 prosent, mot 6,345 prosent ved stengetid fredag.Nedgangen skyldtes også meldinger om at det hittil siste forsøket på å finne en langsiktig løsning på USAs økende statsgjeld og budsjettunderskudd ligger an til å mislykkes.Analytikere sier at markedene er preget av stor usikkerhet, og at det spesielt er den høye statsgjelden som bekymrer, ikke bare i Europa, men også i USA. (©NTB)