Blir ny sykehusdirektør

Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein (59) i Helse- og omsorgsdepartementet blir ny administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Foto: Scanpix

Erikstein ble ansatt i et ekstraordinært styremøte ved OUS tirsdag kveld.- Oslo universitetssykehus er den mest spennende helseinstitusjonen i Norge og Norden, og jeg gleder meg til å få lede dette sykehuset, sier Erikstein.- Sykehuset er viktig for hele Helse-Norge og har svært flinke medarbeidere, en god pasientbehandling og ikke minst mye spennende forskning og undervisning, sier han.- Nye rammer 59-åringen er kreftspesialist og har hatt flere stillinger ved Radiumhospitalet. Han har også arbeidet ved Ullevål sykehus.Erikstein sier han er klar på at en hovedoppgave for ham fremover vil være å lede et sykehus som skal tilpasse seg nye rammer økonomisk og organisatorisk.- Jeg vil bruke tiden framover til å se nøye på helheten og delprosessene i omstillingen og sørge for at fagmiljøene er gode premissleverandører i de endringene som gjøres. Et godt samarbeid med ansattes representanter og gode og konstruktive faglige diskusjoner er en forutsetning for gjennomføring av endringene vi står i og har foran oss, sier han.