Cameron til Paris for krisesamtaler

Det fransk-tyske ønsket om å endre EUs organisering har skapt uro i Storbritannia. Statsminister David Cameron var fredag i Paris før å drøfte planene.

David Cameron. Foto: Scanpix/AP

Samtalene mellom Cameron og Frankrikes president Nicolas Sarkozy fant sted en uke før EUs statsledere møtes til toppmøte i Brussel. Da er det ventet at Sarkozy og Tysklands statsminister Angela Merkel vil ta til orde for å endre EU-traktatene slik at de 17 eurolandene knyttes nærmere sammen i en «budsjettunion».Storbritannia er ikke med i eurosonen og frykter at omorganiseringen kan føre til at landet får mindre innflytelse i EU, melder BBC.Alle endringer i Maastricht-traktaten må godkjennes av alle EUs 27 medlemsland.Cameron er under press fra egne partifeller som vil han skal kreve å få noe i bytte for å støtte endringene, ifølge BBCs korrespondent Christian Fraser.Men samtidig er de neste dagene kritiske når det gjelder eurosonens overlevelse, og det antas at Cameron neppe ønsker å være en brems for det tysk-franske initiativet. (©NTB)