- Det kommer en gigantisk krisepakke torsdag

- Det vil komme en rekke tiltak fra ECB på torsdag, sier økonom og rådgiver.

Sjefen i Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi. Foto: AP

Den europeiske sentralbanken vil i forbindelse med at EUs ledere samles til skjebnemøte lansere en gigantisk krisepakke, hevder Jacques Delpla, den franske statsministerens nære rådgiver.- Det vil komme en rekke tiltak fra ECB på torsdag, Sentralbanken vil i første omgang overøse bankene med likviditet, sier Delpla ifølge DN.- Det vil ikke komme store resultater fra møtet i Brussel. Angela Merkel og Nicolas Sarkozy vil ikke komme frem til noe stort. Det er Mario Draghi som vil komme med de store nyhetene. Bankene vil gå overende om det ikke kommer kraftige tiltak nå. Draghi vil bruke sin "bazooka", sier Delpla.Han tror det også kommer et rentekutt på 0,50 prosentpoeng.