Dette skjer i dag - fredag

Ingen tvil om hva som er dagens desiderte høydepunkt. Klokken 14.30 vil alle investorers øyne være rettet mot USA.

Paul Lawless på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP

Makro, internasjonalt ØMU: PPI oktoberUSA: Arbeidsmarkedsrapporten november (14.30)Vi nevner også at fem selskaper legger frem tall på Wall Street. Oversikten her.Det desiderte høydepunktet på dagens finanskalender er likevel arbeidsmarkedsrapporten. Den er ifølge CNBC ventet å vise at 122.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november, etter at 80.000 jobber ble skapt i oktober.Makro, NorgeOvernattinger oktoberOvernattinger på Svalbard oktoberInvesteringsstatistikk. Industri, bergverksdrift og kraftforsyning, 4. kvartalTotalregnskapet for skogbruk og tjenester tilkyttet skogbruk 2010Nye foretak 3. kvartalOffentlig forvaltnings inntekter og utgifter 2010NAV kommer dessuten med tall for registrert arbeidsledighet i november.Innenriks (utvalgte hendelser)Oslo: PST inviterer til pressemøte på Radisson Blu Nydalen Hotell. PST sjef Janne Kristiansen redegjør om PSTs befatning med prosjekt Global Shield.Oslo: Regjeringen legger fram melding til Stortinget: Landbruks- og matpolitikken- Velkommen til bords.Kisangani: Overføringen av Joshua French og Tjostolv Moland til fengsel i Kongos hovedstad Kinshasa, ble torsdag utsatt til fredag. Vi følger saken.Oslo: Boka «Da terroren rammet Norge. 189 minutter som rystet verden» av Kjetil Stormark lanseres 2. desember. Kagge forlag.Stavanger: Nordområdedagen 2011.Oslo: Straffesaken mot den bedrageritiltalte byggmesteren Harald Langemyhr og hans firma Byggmester Harald Langemyhr AS i Oslo tingrett pågår. Rettssaken skal gå fram til lille julaften.Kilder: TDN Finans, SSB, CNBC, NTB