Frp fram på meningsmåling

Til tross for en turbulent periode, går Fremskrittspartiet fram på en meningsmåling for november.

Per Sandberg. Foto: Scanpix

Frp går fram 2,1 prosentpoeng til 16,5 prosent. Per Sandberg fra Fremskrittspartiet var svært så fornøyd da Sunnmørsposten viste ham Sentios partibarometer for november.- Jeg velger å tro at dette kommer som følge av at våre folk på Stortinget og ute i kommuner og fylker har evnet å jobbe med politiske saker. Det er når vi får snakket om Frps politikk at vi går fram, sier Sandberg til avisen.Høyre kan også notere framgang på målingen, partiet går fram 1 prosentpoeng til 28,6 prosent. Hadde dette vært et stortingsvalg, ville Frp og Høyre ha fått 82 mandater, fire mandater fra rent flertall.Arbeiderpartiet ligger stabilt på målingen, fram 0,1 prosentpoeng til 34,2 prosent.KrF går fram 0,2 prosentpoeng til 5,3 prosent, Sp går fram 0,3 til 5,8, mens Rødt går fram 0,3 til 1,1.SV er den store taperen på målingen, og går tilbake hele 2,8 prosent, ned til 3,9 prosent, og havner dermed under sperregrensen. Det gjør også Venstre, som går ned 0,9 prosentpoeng til 3,2. (©NTB)