Frp vil bøtelegge de som gir til tiggere

Nestleder Steinar Bergstøl Andersen i Kristiansand Frp og bystyrerepresentant Sissel Andersen (Frp) mener de har løsningen som kan gjøre slutt på tigging: Folk som gir penger, skal bøtelegges med 4.500 kroner.

Foto: Scanpix

Andersen vil fremme et forslag om bøtelegging av givere på Kristiansand Frps neste styremøte. Han ønsker at dette blir vedtatt som offisiell politikk for partiets lokallag.Han sier til NRK at forslaget er basert på en tilsvarende ordning som er gjennomført i Litauens hovedstad Vilnius. Der har myndighetene besluttet at man kan bli bøtelagt med nærmere 4.500 kroner hvis man gir penger til tiggere.- Jeg mener at i stedet for å kriminalisere tiggerne, så burde man snu seg 180 grader rundt og kriminalisere de som gir penger. En bot på 4.500 kroner, som de har i Vilnius, synes jeg er tilfredsstillende, sier Andersen.Han og partikollega Sissel Andersen mener at folk som vil være snille med tiggerne, i stedet skal gi penger til veldedige organisasjoner som hjelper tiggere.- Hvis man legger til grunn at tiggerne er i Norge for å anskaffe seg midler som de skal bruke på klær og mat, så må et slikt forbud være et godt tiltak, sier Andersen.Dersom forslaget får flertall på Kristiansand Frps neste styremøte, kommer Sissel Andersen til å fremme forslaget som interpellasjon i bystyret.