Giske kan ikke stanse nedleggelse

Næringsminister Trond Giske (Ap) synes det er svært synd at Follum papirfabrikk legges ned, men han kan ikke hindre at 140 års industrihistorie går mot slutten.

Trond Giske. Foto: Scanpix

- Vi presset sterkt på for at styret i Norske Skog skulle gå en ekstra runde med Viken. Det har de gjort, men resultatet blir nedleggelse. Det er trist og vemodig at det går den veien, men totalt sett er det overkapasitet på papir, særlig avispapir, sier Giske til NTB.Han aksepterer styrets argumentasjon og sier det er en kombinasjon av to forhold som ligger til grunn for nedleggelsen: Et teknologiskifte, med overgang fra papir til digitale medier, og lavere etterspørsel ute i verden.- Det viktigste nå er å hjelpe de 350 som mister jobben. Nå skal vi samle ordfører, fylkesordfører, arbeidsetat og Innovasjon Norge for å se hvordan vi kan bidra til å skape nye arbeidsplasser, sier Giske.Han legger imidlertid til at dette er en stor utfordring på Ringerike, siden området allerede har vært gjennom store omskiftninger etter nedleggelse av tre store forsvarsanlegg.Næringsministeren sier Follum er et eksempel på at gjeldskrisen ute i Europa rammer norsk næringsliv. Han frykter at dette ikke er siste gang, og sier at Norge må belage seg på hardere tider, spesielt det eksportavhengige næringslivet. (©NTB)