Høyre større enn Ap

Høyre får en oppslutning på 31,6 prosent og er større enn Arbeiderpartiet på en meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2 i desember.

Erna Solberg - Foto: Scanpix

Høyre går fram med 1,2 prosentpoeng på målingen og er dermed så vidt foran Arbeiderpartiet som går tilbake med 0,9 prosentpoeng til 31,3 prosent. Fremskrittspartiet går tilbake med 1,6 prosentpoeng til 12,9 prosent.Senterpartiet kan notere seg for en oppslutning på 6 prosent, en framgang på 0,9 prosentpoeng. Sosialistisk Venstreparti balanserer på kanten av sperregrensen med en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng til 4,1 prosent.Venstre går fram hele 2,3 prosentpoeng til 6,4 prosent, og det er den høyeste oppslutningen Venstre har hatt på stortingsmålingene fra TNS Gallup siden februar 2009. Kristelig Folkeparti får 5,3 prosent, en framgang på 0,2 prosentpoeng.- Det alltid hyggeligere å gå fram enn tilbake, men vi ligger på over 31 prosent og det mener jeg er et veldig godt utgangspunkt for vårt videre arbeid. Jeg tror vi må se Høyres fremgang i sammenheng med Fremskrittspartiets tilbakegang den siste tiden, sier nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet til politisk.no.Om denne målingen hadde vært resultatet ved et stortingsvalg, ville de tre rødgrønne partiene fått 73 plasser på Stortinget, 13 færre enn i dag. Høyre og Fremskrittspartiet ville fått 76 stortingsplasser.Målingen er tatt opp mellom 28. november og 2. desember. (©NTB)