Kredittvurderingsbyrå advarer euroland

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's advarer Tyskland og fem andre euroland om at de står i fare for å miste toppnoteringen AAA.

Nicolas Sarkozy og Angela Merkel. AP Photo

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's advarer Tyskland og fem andre euroland om at de står i fare for å miste toppnoteringen AAA, ifølge Financial Times.Kredittvurderingsbyrået kommer i løpet av kort tid til å informere om at Tyskland, Frankrike, Nederland, Østerrike, Finland og Luxembourg settes på en såkalt overvåkingsliste, skriver Financial Times.Det innebærer at landene de kommende 90 dagene kan risikere å bli nedgradert.Markedene har vært forberedt på at kredittverdigheten til Frankrike kan komme til å bli justert ned, men få hadde sett for seg at det også ville bli stilt spørsmål ved Tysklands toppnotering, skriver avisen videre. (©NTB)