Mener politikerne bløffer om lyntog

Tidligere NSB-sjef Osmund Ueland mener Jernbaneverkets fire konsulentrapporter om lyntog bygger på en politisk bløff.

Eurostar-tog. Foto: Scanpix

Tidligere NSB-sjef Osmund Ueland mener Jernbaneverkets fire konsulentrapporter om lyntog bygger på en politisk bløff.- Alle vet at det ikke kommer lyntog på kryss og tvers i Norge. Det norske folk er ført bak lyset, sier Ueland til NTB.Han har ingen tro på at Stortinget vil bevilge penger til et høyhastighetsnett for norsk jernbane og viser til manglende politisk vilje til å bygge dobbeltspor til Halden, Skien og Lillehammer.- Regjeringen sier at konsekvensene av lyntogutredningen skal presenteres i neste nasjonale transportplan i 2013. Alle vet svaret på utredningene og alle vet at nasjonal transportplan er et helt uforpliktende dokument. Gjennom slik kommunikasjon treneres dobbeltsporutbyggingen i enda flere år, mener Ueland.Den tidligere NSB-sjefen viser til at en stor del av landets befolkning bor langs de tre jernbanestrekningene og mener lyntogplanene hadde hatt større troverdighet om byggingen av dobbeltspor her var i full gang.- En slik strategi ville vært troverdig og forståelig. Da kunne lyntog på veien til Europa, mellom Oslo og København, være noe å prøve seg på, sier han. (©NTB) (©NTB)