Occupy-demonstranter pågrepet i Washington

Amerikansk politi har arrestert 62 demonstranter som onsdag forsøkte å blokkere K Street i Washington, gata som er berømt for å være hovedkvarter for lobbyorganisasjoner.

Washington, USA - Foto: Øystein Schmidt

Over tusen demonstranter, blant dem mange fagforeningsmedlemmer, trosset regnvær og greide å stenge av flere kvartaler i K Street.Occupy-bevegelsen mener at lobbyistene representerer storbedriftene som sammen med USAs rikeste én prosent har for mye av USAs makt og rikdom.«Hvem sine gater? Våre gater», og «Det er sånn demokrati ser ut», ropte demonstrantene da politiet kom for å rydde dem bort.Demonstrasjonen skjedde mens andre aktivister med støtte fra fagbevegelsen og borgerrettsorganisasjoner gjennomfører en tre dager lang okkupasjon av flere kontorer i Kongressen.Mens myndighetene andre steder i USA rydder bort teltleirene til Occupy-bevegelsen, har demonstrantene hittil fått lov å beholde sin leir på McPherson Square, ikke langt fra Det hvite hus.De har i de siste dagene også fått selskap av demonstranter fra andre steder i USA som har satt opp rundt 15 telt på The National Mall, innen synsvidde fra Kongressen.