PST-sjef beskyldes for nye uklarheter

PST-sjef Janne Kristiansen ga fredag en pressekonferanse der hun beklaget feilinformasjon hun ga i Breivik-saken. Nå pekes det på at hun også fredag ga motstridende opplysninger.

Janne Kristiansen - Foto: Scanpix

Under fredagens pressekonferanse der meningen var å rydde opp og beklage feilinformasjonen som ble gitt, skal PST-sjefen ha prestert å igjen gi motstridende svar på sentrale spørsmål, skriver Bergens Tidende.På pressekonferansen kom Kristiansen inn på listen med Breiviks navn som ble oversendt PST fra Tollvesenet. Da hevdet hun at PST mente de hadde undersøkt listen opp mot sine registre. De kunne bare ikke dokumentere det, fordi en slik sjekk ikke var loggført.- Ikke mulig å bevise søk - Min organisasjon har gitt meg klar beskjed om at denne sjekken ble gjort etter helt vanlige rutiner, sa Kristiansen. Hun hevdet at det ikke var mulig å bevise at de hadde gjort dette i filsøket.Men i PSTs skriftlige rapport til justisminister Grete Faremo (Ap) slås det fast at navnene ikke ble sjekket mot PSTs register før 22. juli.