Rekordlave tall for svenske sosialdemokrater

Socialdemokraterna får rekordlave 27,7 prosent i den siste meningsmålingen til SCB. Den tidligere bunnoteringen var på 29 prosent.

Svensk flagg - Foto: Scanpix

På den annen side får Moderaterna sin høyeste notering i SCB-målingene på 33,4 prosent. Det er en økning på 2,3 prosentpoeng siden forrige måling i mai.Socialdemokraternas nedgang er på hele 6,3 prosentpoeng siden mai. De fleste av dem som forlater sosialdemokratene, går over i gruppen «vet ikke», mens mange også går til Miljöpartiet og Moderaterna.Også Miljöpartiet kan notere seg for ny rekordnotering på 11,7 prosent, som er en økning på 2,8 prosentpoeng. Vänsterpartiet øker med 0,7 prosentpoeng til 5,2 prosent.Sverigedemokraterna ligger fast på 5,7 prosent, det samme som i mai.Centerpartiet øker med 1 prosentpoeng til 5,5 prosent, mens Folkpartiet taper 0,4 prosentpoeng og ender på 5,6. Kristdemokraterna står stille på 3,8 prosent.De borgerlige partiene får til sammen 48,4 prosent, mens de rødgrønne har 44,6 prosent. (©NTB)