Sosialdemokratisk tankesmie får Nav-støtte

Den sosialdemokratiske tankesmien Progressiv, som plasserer seg i det politiske sentrum og til venstre, får etableringsstøtte fra Nav.

Foto: Scanpix

- I starten har vi bare benyttet oss av alle muligheter til å skrape sammen penger, sier daglig leder Lars Martin Mediaas i Progressiv til Klassekampen.Etableringsstøtten innebærer at arbeidsledige gründere mottar dagpenger fra Nav for å etablere ny virksomhet fremfor å søke jobb andre steder.- Etableringsstøtte er en god ordning som også har oppmuntret oss til å investere både tid og private sparepenger i prosjektet, sier Mediaas.Tankesmien Civita er et forbilde for Progressiv, utdyper Mediaas.- De er opplagt et forbilde fordi de samler mange på tvers av partiskiller på høyresiden. Samtidig blir det enklere for oss å slå gjennom i offentligheten når vi har Civita å spille ball og være uenige med, sier han.Høyres arbeidslivspolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen mener etableringsstøtten til Progressiv er kuriøs, men uproblematisk.- Det er jo litt morsomt. Men helt uproblematisk. Faktisk er det bra at man kan starte en liten bedrift og få støtte fra Nav, sier Isaksen.Han anbefaler imidlertid Progressiv å skaffe seg flere og mer bemidlede givere i framtiden.- Det finnes rike mennesker som er generelt interessert i å bidra til samfunnsdebatten og det finnes både millionærer og milliardærer som er sosialdemokrater, sier han. (©NTB)