Ukjent mann fotograferte terrorangrepet

En hittil ukjent mann skal ifølge to uavhengige vitner ha fotografert den ødelagte kroppen til mannen som sprengte seg til døde i Stockholm i fjor.

Skygge av mann - Foto: Scanpix

Irakeren Taimour Abdulwahab utløste i desember i fjor to bomber i Stockholm sentrum. I den siste eksplosjonen ble han selv drept. Nå forteller to uavhengige vitner til avisen Svenska Dagbladet at de begge så en mann som 30 sekunder etter at bomben smalt, dukket opp rett ved liket av Abdulwahab og tok bilder av ham med et profesjonelt kamera. Deretter forsvant han like fort som han dukket opp.- Han sto mindre enn en meter fra den dødes hode. Jeg tenkte det var veldig raskt, sier ett av vitnene til avisen.Opplysningene styrker politiets teori om at Abdulwahab ikke var alene om angrepet.Det andre øyenvitnet, som befant seg nærmere Abdulwahab og den ukjente mannen, forteller at de fleste som var i nærheten trodde mannen var en fotograf som bare var der tilfeldig.- Men for meg var han noe mer. Det var som om han hadde stått og ventet på smellet, forteller øyenvitnet.Den oppfatningen deler flere terroreksperter avisen har snakket med. At bildene aldri har blitt publisert virker også mystisk. Saken var høyt oppe i det internasjonale nyhetsbildet, og bildene kunne lett ha blitt solgt for minst 100.000 kroner, påpeker flere. (©NTB)