USA tror et angrep mot Iran vil bli vanskelig

Det er ingen garanti for at et angrep mot Irans atomanlegg vil lykkes, sier USAs forsvarsminister Leon Panetta.

Leon Panetta - Foto: AP

Den amerikanske forsvarsministeren har flere ganger advart om at bruk av militærmakt mot Iran kan få utilsiktede konsekvenser. Nå gir Panetta for første gang også uttrykk for at atomanleggene kan være vanskelig å sette ut av spill i et militært angrep.- Det virker som om det i beste fall kan forsinke atomprogrammet, kanskje med ett år eller to, sa Panetta fredag.Forsvarsanalytikere har tidligere sagt at Iran forsøker å skjule deler av sitt atomprogram i anlegg under jorden.- For å være ærlig er noen av målene veldig vanskelige å nå fram til, sier Panetta.Han påpeker også at et angrep mot Iran kan gå hardt utover de allerede kriserammede økonomiene i Europa og USA, og at det kan utløse en uforutsigbar voldsspiral.- Det kan ende med en opptrapping som ikke bare innebærer tap av mange liv, men som også vil dra Midtøsten inn i en konfrontasjon og konflikt som vi vil angre på, sa den tidligere CIA-sjefen.USA og flere andre vestlige land mistenker Iran for å ville utvikle atomvåpen, mens Iran selv hevder at landets atomprogram kun har fredelige formål.Den siste tiden har det vært spekulasjoner om at Israel planlegger et angrep mot Iran på grunn av det omstridte atomprogrammet. (©NTB)