USAs aller mest usunne delstat kåret

Vermont er for femte år på rad kåret til USAs sunneste delstat. Få med deg hvilken som er på den andre siden av skalaen.

Gate i New York, USA - Foto: Øystein Schmidt

Den årlige rangeringen fra United Health Foundation bygger blant annet på statistikk over hvor mange som røyker, drikker, har diabetes, tar videregående utdanning og nærmere 20 andre faktorer.Vermont troner på toppen, fulgt av New Hampshire, Connecticut, Hawaii og Massachusetts.Størst framskritt har det likevel vært i New Jersey som har klatret fra 17. til 11. plass det siste året, og New York som har klatret fra 24. til 18. plass. Verst var utviklingen i Idaho og Alaska.Mississippi kommer aller dårligst ut og blir dermed utpekt til USAs mest usunne delstat. En stor andel av innbyggerne der er overvektige, mange barn lever under fattigdomsgrensa og barnedødeligheten er høy.Louisiana, Oklahoma, Arkansas og Alabama havner også blant de fem dårligste delstatene.USA som helhet ble ikke noe sunnere sted å leve i året som gikk, og tre år med positiv utvikling har dermed bremset opp.Antallet røykere falt imidlertid noe, men for hver amerikaner som stumpet røyken, ble en annen overvektig, viser rapporten. (©NTB)