Vil kjempe mot ekstreme miljøer på nett

Justisminister Grete Faremo (Ap) erkjenner at politiet ikke har vært gode nok til å drive etterforskning av ekstreme miljøer på internett i kampen mot terror.

Grete Faremo

Hun vil ha økt satsing til neste år. Under åpningen av konferansen «Felles ansvar for forebygging av ekstremisme» i regi av Politihøgskolen tirsdag, lovet justisministeren økt satsing på overvåking av åpne kilder på internett hvor ulike former for hatideologier spres uten tilsyn.- Jeg tror vi må bli bedre til å forstå enn bare å overvåke. Nå må vi øke forskningen slik at politiet kan bli bedre til å forstå det som skjer på internett, sier Faremo til NTB.Hun sier dette blant annet er bakgrunnen for at Justisdepartementet i forslaget til neste års statsbudsjett har foreslått å øke rammene for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), slik at etaten skal bli i bedre stand til å overvåke og analysere åpne ekstreme miljøer på internett.Slike miljøer har vært sentrale det omtalte i manifestet til Anders Behring Breivik. Tirsdag ble det kjent at Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, vil stevne bloggeren Peder Nøstvold Jensen, kjent som Fjordman, som vitne i terrorsaken på grunn av hans ideologiske påvirkning av Breivik. Fjordman er sitert eller gjengitt over 100 ganger i manifestet. (©NTB)