Fellesforbundet sier nei til fortsettelse for Flåthen

Fellesforbundet sier nei til en regelendring om å fjerne aldersgrensen for å bli valgt inn i LO-ledelsen etter fylte 60 år.

Publisert 11. jan. 2012 kl. 07.32
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Roar Flåthen. Foto: Scanpix

Dermed stanses LO-leder Roar Flåthens håp om å få fortsette i fire nye år av sine egne, skriver VG.Det var i romjulen at leder Sture Arntzen i LOs fjerde største forbund Handel og Kontor foreslo å fjerne denne grensen. Nå sier leder Arve Bakke i Fellesforbundet, Flåthens eget forbund, nei til en slik regelendring.- Vi har gjort en vurdering av dette, og jeg og ledelsen i Fellesforbundet har kommet til at vi er imot endring av vedtektsbestemmelsene i LO når det gjelder alder og valgbarhet, sier Bakke til avisa.- Årsaken er at vi ikke ønsker noen forgubbing i LO. Snarere tvert om er det behov for å slippe yngre krefter til. Øker vi aldersgrensen, vil det ta enda lengre tid før de yngre slipper til, sier han.Leder Jan Davidsen i Fagforbundet, landets suverent største fagforbund, er enig i denne vurderingen. Roar Flåthen ønsker på sin side ikke å kommentere saken. (©NTB)