Geithner forsnakket seg - USA har ikke "ammunisjon" til QE3

USAs finansminister Timothy Geithner skal ha forsnakket seg kraftig til en seniorrådgiver for den kinesiske regjeringen, og uttalelsene lover ikke godt.

Publisert 12. jan. 2012 kl. 08.42
Oppdatert 12. jan. 2012 klokken 14.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
USAs finansminister Timothy Geithner. Foto: Scanpix BRIAN SNYDER

Den amerikanske finansministeren Timothy Geithner skal ha forsnakket seg til seniorrådgiver for den kinesiske regjeringen, Li Yang, melder Market News, ifølge TDN Finans.Geithner skal ha uttalt at Federal Reserve verken har "verktøy eller ammunisjon" igjen til å sette i gang med en ny runde med kvantitative lettelser (QE3).Den kinesiske rådgiveren skal ifølge TDN Finans ha spurt finansministeren hvordan neste runde med kvantitative lettelser eventuelt kan bli utformet."For det første er jeg sjef for finansdepartementet, ikke for Federal Reserve, men noen kommentarer kan jeg gi. De har verken verktøy eller ammunisjon igjen", er svaret Geithner skal ha gitt.Li skal så ha spurt om det koordinerte sentralbanktiltaket som ble gjennomført i november innebærer en slags QE3."Det kan man si", svarte finansministeren, ifølge LiDet amerikanske finansdepartementet avviser påstanden.Følg HegnarOnline på Facebook her!