Medietilsynet ser ingen problemer med TV 2-salget

Medietilsynet mener det ikke er noen problemer med danske Egmonts oppkjøp av TV 2. Salget er innenfor loven, konstaterer konsesjonsdirektør Gudbrand Guthus.

Publisert 12. jan. 2012 kl. 05.58
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
TV 2 Junge, Heiko

- TV 2-kjøpet er en veldig enkel sak for oss. Vi har ingen sak fordi det er åpenbart at salget er innenfor loven, sier Guthus til Dagsavisen.Selv om opposisjonen onsdag krevde at regjeringen og næringsministeren avklarer sin eierskapspolitikk, er det Medietilsynet som til syvende og sist avgjør eierskapsspørsmål i mediesaker.Guthus sier kjøpet bare hadde vært en sak for tilsynet dersom TV 2-husets kanaler hadde hatt mer enn 33,3 prosent seerandel i Norge. Men TV 2-kanalene har til sammen bare 23 prosent, inkludert onsdagens TV 2-kjøp av Telenors eierandel i TV 2 Zebra.- Om TV 2 hadde hatt en seerandel på over 30 prosent, som for ti år siden, hadde vi vært nødt til å se på denne handelen, sier han.Han sier dessuten at nasjonalitet er irrelevant, og at det derfor ikke er et tema at TV 2 nå blir heleid av danske Egmont. (©NTB)