Narkoanklager mot Venezuelas forsvarsminister

USA hevder Venezuelas nye forsvarsminister Henry Rangel Silva er en narkokonge som kan knyttes til kokainsmugling fra nabolandet Colombia.

Statue av Bolivar i Caracas, Venezuela - Foto: AP
Politikk

President Hugo Chávez utnevnte Rangel til forsvarsminister fredag og betegnet generalen som en god og ydmyk soldat som har kjempet for sitt folk.USA anklaget i 2008 Rangel og en annen høytstående venezuelansk offiser for aktivt å støtte den colombianske FARC-geriljaens narkotrafikk. Begge de to offiserene avviste anklagen.Venezuela har lenge vært et transittland for colombiansk kokain på vei til USA og andre land.Chávez avbrøt i 2005 alt samarbeid med det amerikanske narkotikapolitiet DEA og anklaget deres agenter for å være spioner som krenket Venezuelas suverenitet.Forholdet mellom de to land har lenge vært anstrengt, til tross for at nærmere 10 prosent av oljen USA importerer kommer fra Venezuela.Washington anklaget i september fire nære medarbeidere av Chávez for å forsyne FARC med våpen, en anklage Venezuela hevdet var en fornærmelse. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv