Telenor vil selge seg ut av A-pressen

Telenor er ingen naturlig eier i A-pressen og vil selge seg ut dersom muligheten skulle dukke opp, sier konserndirektør Kristin Skogen Lund i Telenor.

Publisert 10. jan. 2012 kl. 05.59
Oppdatert 10. jan. 2012 klokken 06.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Kristin Skogen Lund. Foto: Scanpix

- I Telenor er vi opptatt av å reindyrke vår rolle som distributør. Derfor har vi lenge ment at det ikke er viktig for Telenor å eie TV 2, sier Lund til Klassekampen.Telenor eier 48,2 prosent i A-pressen og har støttet aktivt opp om mediekonsernets planer om å satse på aviser. Da A-pressen kjøpte opp Edda Media i fjor, ble eierne enige om at kjøpet skulle finansieres gjennom salg av TV 2. Det passet godt med Telenors intensjon om ikke å øke sin medieportefølje, sier Lund.På spørsmål om det dermed er naturlig å selge seg ut av A-pressen, er hun klar:- Vi er ikke en naturlig eier, nei, og vil nok benytte oss av muligheten til å selge dersom den skulle dukke opp. Men så lenge vi er eier, er vi det fullt og helt og støtter opp om A-pressens satsinger, sier Kristin Skogen Lund.Mandag morgen ble salget av A-pressens andel i TV 2 til danske Egmont kunngjort. Den danske mediegiganten må ut med 2,1 milliarder norske kroner og blir med det eneeier i kanalen. (©NTB)