Avgjør Klomsæts skjebne neste uke

Avgjørelsen om Sigurd Klomsæt får fortsette som bistandsadvokat i terrorsaken, kommer først neste uke.

Advokat Sigurd Klomsæt. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix.
Politikk

Avgjørelsen var ventet denne uken, men vil trolig først være klar neste uke, opplyser informasjonssjef Irene Ramm ved Oslo tinghus til NTB tirsdag.Fredag for to uker siden ble det kjent at politiet mistenker advokat Sigurd Klomsæt for lekkasjer til pressen i terrorsaken. Elektroniske spor i bilder og dokumenter knytter ham til lekkasjene. Sigurd Klomsæt uttalte forrige uke til NTB at han ikke har hentet ut de aktuelle politidokumentene.Oslo tingrett har bedt om innspill fra 173 av de andre bistandsadvokatene i saken om klomsæt bør byttes ut eller ikke, ifølge Dagsavisen.Tingrettsdommer Finn Haugen spør også bistandsadvokatene om det er andre grunner til at det er utilrådelig at Klomsæt fortsetter som bistandsadvokat, og har bedt om svar i løpet av tirsdagen.Parallelt etterforsker Asker og Bærum politidistrikt om Klomsæt har foretatt seg noe straffbart dersom det er han som har lekket opplysningene i saken. Politiinspektør Synne Karlsen sier en avgjørelse i saken kan ventes først om noen uker.Spesialenheten for politisaker etterforsker også mulige lekkasjer fra politiet selv i terrorsaken.- Vi er nå i en undersøkelsesfase, som går forut for en formell etterforskning. Jeg kan foreløpig ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før vi har en innstilling i saken, sier etterforskningsleder Helle Gulseth. (©NTB)

Nyheter
Politikk