E-post Lysbakken benektet ble sendt likevel

Audun Lysbakken har benektet at en sentral e-post i saken om Jenteforsvaret ble besvart av hans folk. Nå viser det seg at statssekretær Henriette Westhrin svarte på e-posten.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

Dagbladet offentliggjør fredag e-posten fra Westhrin til den daværende SU-lederen Mali Steiro Tronsmoen. I e-posten lover Westhrin å se på mulighetene som fins for å få i gang kurs i jenteforsvar.Onsdag sa Lysbakken til Dagbladet at «det ble aldri sendt noe svar på den» om e-posten fra Tronsmoen. Han sa også at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken.- Inntatt BLD Daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen henvendte seg til statssekretær Henriette Westhrin i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) om selvforsvar for jenter 15. april 2010. Hun startet e-posten med å beskrive ideen om selvforsvarskurs til jenter. Deretter gikk hun rett på sak:«Nå som SV har inntatt BLD lurer vi på om noen av dere som sitter der har mulighet for å gå nøye igjennom hvilke muligheter som kan finnes for å få finansiert et slikt prosjekt. For oss er det viktigste at jenter får tilbud om et slikt selvtillits- og selvforsvarskurs som vi kan tilby, ikke at det er SU som står bak.», skrev hun.- Se på muligheteneAllerede samme dag svarte Henriette Westhrin på e-posten:«Hei Mali! Jeg skal sette i gang en jobb med å se på hvilke muligheter som finnes med en gang. Mvh. Henriette».Denne e-posten sendte også Westhrin en kopi av til Lysbakkens politiske rådgiver, Line Gaare Paulsen.Audun Lysbakken sier at han snakket i god tro da han benektet e-postens eksistens.- Jeg var helt sikker på at vi hadde funnet all e-post som var knyttet til saken. Vi har hatt grundige søk, sier han.Han sier at han også har spurt Henriette Westhrin om saken, og at han hadde lagt fram e-posten dersom han hadde visst om den.Mandag skulle Lysbakken deltatt på FNs store likestillingskonferanse i New York. Men nå har han trukket seg fra konferansen for å rydde opp i kaoset, skriver Aftenposten. Regjeringen sender statssekretær Ingrid Fiskaa i stedet. (©NTB)

Nyheter
Politikk