Eksplosjon av spillavhengige

Organisasjonen Spillavhengighet-Norge fikk dobbelt så mange henvendelser i fjor som tidligere år. De fleste henvendelsene gjelder rollespill på internett.

Foto: AP
Politikk

Etter at reglene for spilleautomater ble strammet inn, lå antallet henvendelser til Spillavhengighet-Norge ligget stabilt fram til i fjor. Da steg antallet henvendelser fra 119 til 232, altså nesten en dobling, der stadig flere handler om rollespill på internett.- De fleste henvendelsene kom fra bekymrede foreldre. Jeg antar henvendelsene til oss bare er toppen av isfjellet, sier Liv-Tove Bergmo, leder i Spillavhengighet-Norge til Aftenposten.Hun forteller at et fellestrekk for henvendelsene er at folk ikke vet hvor de kan få hjelp. Bergmo tror ikke forbud mot rollespill på nett er løsningen.- Her handler det om forebygging. Vi bør få undervisning i spill og konsekvenser av overdreven spilling inn i skolen. For disse spillerne handler det ikke om store penger, men det handler om liv, sier Bergmo til avisen.

Nyheter
Teknologi