Flere døde funnet i Costa Concordia

Dykkere har funnet flere døde personer inne i det havarerte cruiseskipet Costa Concordia i Italia. En av rederiets topper er nå under etterforskning.

Cruiseskipet Costa Concordia på grunn utenfor Giglio, Italia STRINGER/ITALY
Politikk

Myndighetene har startet etterforskning mot ytterligere sju personer etter ulykken, ifølge italienske medier.En av sjefene i rederiet Costa Crociere skal være blant dem påtalemyndigheten nå etterforsker. Fra før er kapteinen Francesco Schettino og førstestyrmann Ciro Ambrosio siktet for blant annet uaktsomt drap.Francesca Maffini, talskvinne for den italienske redningstjenesten, sa onsdag at det trolig er funnet fire personer inne i skipsvraket utenfor øya Giglio.Likene, som ble funnet på fjerde dekk, er delvis oppløste etter å ha ligget i vannet i over en måned.- Derfor er det vanskelig å si eksakt hvor mange som er funnet, forklarer Maffini.- Operasjonen for å hente ut de omkomne er i gang, sier Maffini onsdag.Fra før av er i alt 17 mennesker bekreftet døde etter at Costa Concordia kjørte på et skjær og forliste utenfor Giglio 13. januar. 15 andre er meldt savnet og antas å være døde. (©NTB)

Nyheter
Politikk