Massedemonstrasjon i Spania mot nye reformer

Flere hundre tusen spanjoler demonstrerte søndag mot nye arbeidsreformer som kan gjøre det lettere å senke lønningene og si opp ansatte.

Protester i Spania 19. februar 2012. Foto: Reuters
Politikk

I til sammen 57 byer over hele landet møtte spanjoler opp for å vise sin motstand mot de nye reformene søndag. Det var de to største fagforbundene i Spania, CCOO og UGT, som organiserte demonstrasjonene.I hovedstaden Madrid marsjerte demonstranter bak et stort banner hvor det sto «Nei til den urettferdige, ineffektive og ubrukelige reformen». De mange frammøtte ropte «Streik! Streik! Streik!» mens de marsjerte fra Neptune-plassen nær Prado-museet til Plaza del Sol i sentrum.- Vi må handle. De starter med dette, og så vil de fortsette med å ta bort rettigheter, sa 44 år gamle Victor Orgando, som er en arbeidsledig anleggsarbeider.Ifølge tjenestemenn i fagforbundene var 500.000 spanjoler samlet i gatene i Madrid, mens 400.000 møtte opp i Barcelona. Politiet hevder på sin side at tallet på demonstranter i Barcelona var på 30.000, mens de ikke hadde oversikten hvor mange som demonstrerte i Madrid.Den nye konservative regjeringen i Spania mener reformene er nødvendige for å blåse nytt liv i økonomien og få ned arbeidsledigheten på 22,85 prosent. Spanias arbeidsledighetsnivå er det høyeste blant alle industriland. (©NTB)

Nyheter
Politikk