Sponheim i åpen krangel

Høyres Dag Skansen og fylkesmann Lars Sponheim får klar beskjed om å slutte med kjeklingen.

Lars Sponheim. Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiets Harald Schjelderup ber begge om å skjerpe seg, melder NRK. Striden mellom fylkesmannen og byrådspartiene Høyre, Frp og KrF i Bergen toppet seg mandag da Skansen langet ut mot Sponheim fra talerstolen.Bakgrunnen for krangelen er bystyrets nye reguleringsplan for Åsane sentrum og parkeringsnormer for området. Fylkesmannens miljøvernavdeling har varslet at de vil stanse planene.Dag Skansen fulgte opp med å be miljøvernminister Erik Solheim (SV) om å rydde opp. Han oppfordret så Sponheim til å søke avskjed. Hvis Sponheim ikke trekker seg selv, mente Skansen at statsråden burde fjerne ham.- Fylkesmannen viser at det ikke er rom for noe annet enn hans syn og trer inn i vår demokratiske rett til å bestemme i Bergen, sier Skansen.Sponheim avviser at han motarbeider Bergen kommune og viser til at han følger norsk lov.- Det er et ord som sier at «har du en dårlig sak, så skrik høyt». Det er vel det som er tilfellet i denne saken. De er rett og slett avslørt i å rote med lover, regler og formaliteter, noe som har bidratt til at Bergen er kommet i en ulykksalig situasjon. Men det er altså bystyret og denne Skansen som er årsaken til det, sier Sponheim, som erkjenner at forholdet til byrådet og Bergen Høyre er anstrengt. (©NTB)

Nyheter
Politikk